Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Sektori i ndërtimtarisë në krizë në Maqedoni, mungojnë 20 mijë punëtorë - Koha News
Sektori i ndërtimtarisë në krizë në Maqedoni, mungojnë 20 mijë punëtorë 1

Kushtet për punë, pagat më të mira, kanë bërë që një numër i madh i punëtorëve të ndërtimtarisë të zgjedhin Evropën apo edhe vendet e rajonit, situatë kjo që ka bërë që Maqedonisë së Veriut t’i mungojnë nga 15.000 deri 20.000 punëtorë në sektorin e ndërtimtarisë.

Për ta bërë të keqen më të madhe, edhe shteti nuk është që përkujdeset për punëtorët në sektorin e ndërtimit, pasi projektet më të mëdha ua jep kompanive të huaja, ndërsa punëtorët i trajton si punëtor sezonal me paga të ulëta, thonë nga sektori i ndërtimtarisë.

Sipas tyre dalja nga kjo situatë duhet të kërkohet në një zgjidhje sistematike, e cila do të mundësojë trajnimin e stafit, rikualifikim të menjëhershëm të papunëve për të cilët nuk mund të sigurohet punë, si dhe të mundësojë importin e kuadrove profesionale dhe inxhinierike.

By vull