Senati ka konfirmuar emërimin e Christopher Hill si ambasador në Beograd

1 min read

Senati amerikan ka konfirmuar emërimin e diplomatit Christopher Hill për ambasadorin e ri të SHBA-së në Shtetet e Bashkuara, që është hapi i fundit në procesin e konfirmimit të ambasadorit të ri të SHBA-së në Beograd, shkruan Zëri i Amerikës.

Në mesin e dhjetorit 2021, Hill dëshmoi para Komisionit të Senatit për Marrëdhëniet me Jashtë në procesin e rregullt të konfirmimit të nominimit. Ai tha në atë kohë se ishte i shqetësuar se Beogradi po i drejtohej Rusisë për furnizime të caktuara për ushtrinë dhe Kinën kur bëhej fjalë për nevojat e infrastrukturës.

Hill filloi karrierën e tij diplomatike në Beograd. Ai mori pjesë në procesin që kulmoi me Marrëveshjen e Dejtonit dhe ishte i dërguar special për Kosovën nga viti 1998 deri në vitin 1999.

Para se të tërhiqej nga diplomacia në vitin 2010, Hill shërbeu si ambasador në Maqedoni, Poloni dhe Irak.

Ai shërbeu gjithashtu si Ndihmës Sekretar i Shtetit për Azinë Lindore dhe Paqësorin dhe drejtoi delegacionin amerikan gjatë negociatave me zyrtarët e Koresë së Veriut për çarmatimin bërthamor në 2003.

Pas një karriere diplomatike aktive, Hill ishte dekan i Universitetit të Denverit dhe këshilltar i grupit Albright-Stonebridge.

Hill vjen në postin e ambasadorit në Serbi me sugjerimin e presidentit amerikan Joseph Biden.