Thursday, July 25, 2024
spot_img

Shqipëri: Kredi për shtëpi pa interes për punonjësit në disa sektorë

Qeveria shqiptare ka vendosur të japë kredi për banesa pa interes për punonjësit e disa ministrive, për të lehtësuar zgjidhjen e tyre për çështjen e banesave.

Së pari, informacioni u publikua në rrjetet sociale nga ministri i Mbrojtjes Niko Peleschi duke thënë se “90 ushtarakë do të kenë kredi për banesa me interes 0% nga ministria e tij”.

“Ky është një vendim i rëndësishëm që synon të mbështesë ushtarët tanë, duke u ofruar atyre mundësinë për të përmirësuar kushtet e jetesës përmes një kredie të lehtë”, ka shkruar ai.

Kjo nismë, sipas ministrit, është një shenjë kujdesi dhe përkushtimi për të siguruar mirëqenien e atyre që i shërbejnë shtetit me përkushtim dhe sakrificë.

“Një hap i rëndësishëm që pasqyron vendosmërinë e qeverisë për të mbështetur familjet e ushtrisë dhe për të siguruar një cilësi më të mirë jetese për to.” Kuotat për kreditë do të jenë vjetore me fonde nga buxheti i shtetit, ndërsa regjistrimi do të nisë së shpejti në platformën e-Albania.al”, shton Peleshi.

Sipas këtij vendimi të qeverisë, 90 punonjës policie, 45 punonjës shëndetësorë, nga 30 punonjës në Ministrinë e Arsimit dhe Sportit dhe Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, si dhe 15 në Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, do të kenë mundësi. për të përdorur këtë përfitim.

Për herë të parë, qeveria dha kredi për banesa pa interes vitin e kaluar, ku mbuloheshin gjithsej 300 persona, pra 100 punonjës shëndetësorë, pjesëtarë të policisë dhe ushtrisë.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT