Gjykata në qytetin verior shqiptar të Shkodrës ka dhënë dritën jeshile për ekstradimin e kriminelit rus të kërkuar nga Interpoli, Igor Kokunov, i njohur me pseudonimin “Vasya Bandit”.

Në seancën gjyqësore, juria vendosi të pranojë kërkesën e Ministrisë ruse të Drejtësisë për ekstradimin e Kokunovit, i cili u arrestua në gusht në pikën e Muriçanit, në kufirin shqiptaro-malazez.

Ndërkohë, rusi kërkoi azil politik në Shqipëri, me pretendimin se jeta e tij ishte në rrezik në Rusi, por gjykata nuk e mori parasysh këtë dhe vendosi ekstradimin.

Kokunov në Rusi akuzohet për krime të rënda për të cilat parashikohet një dënim me burg mbi 15 vjet.

By vull