Ballina Teknologji Si mund të ndihmojnë kriptovalutat bizneset e marijuanës?

Si mund të ndihmojnë kriptovalutat bizneset e marijuanës?

Spread the love

Presidenti i shkëmbimit kryesor të kriptomonedhave FTX, Brett Harrison, ka njoftuar një partneritet me Cresco Labs për degën e tij në SHBA. Cresco Labs me bazë në Çikago shpërndan, kultivon dhe ofron produkte me bazë kanabisi.

Kompania synon të “normalizojë, profesionalizojë dhe revolucionarizojë kanabisin”, sipas faqes së tyre zyrtare të internetit. Në kohën e shkrimit, FTX dhe Cresco Labs nuk kanë zbuluar detaje të mëtejshme në lidhje me partneritetin e tyre të mundshëm.

Megjithatë, përmes faqes së tij zyrtare në Twitter, presidenti i FTX.US foli për potencialin e kriptove për të ndihmuar industrinë e kanabisit në këtë vend. Sipas Harrison, bizneset e lidhura me marijuanën (MRB) janë të përjashtuara nga sistemi financiar i trashëguar, duke i bërë ato “të nën-bankaruara”.

Ekzekutivi shpjegoi se “asnjë institucion i madh kombëtar financiar” nuk do ta pranonte MRB-në në platformën e tij, një status quo që mund të vazhdojë derisa ligjet federale të kanabisit të SHBA të ndryshojnë për të legalizuar produktet MRB ose ligjvënësit të detyrojnë bankat t’i bashkohen këtyre bizneseve.

Përveç kësaj, tha Harrison, kompanitë me bazë kanabisi trajtohen si “biznese me rrezik të lartë” ashtu si kazinotë, shitësit e armëve të zjarrit, etj. Prandaj, institucionet financiare kanë pak ose aspak nxitje për të pranuar MRB-të si klientë, ndërkohë që disa rregullore lokale të pajtueshmërisë ndalojnë pranimin e tyre nga bankat.

Edhe kur MRB-të arrijnë të marrin një llogari bankare, ata nuk mund të kenë akses në bankingun në pikën e shitjes, nuk mund të marrin kartat e debitit, kartat e kreditit, ACH ose shërbimet financiare që u nevojiten për të lulëzuar në çdo biznes të madh.

Harrison shtoi: “Si rezultat i sa më sipër, MRB pranon dhe mban kryesisht para të gatshme. “Rezervat e parave të gatshme po grumbullohen në autoambulanca, gjë që rrit rrezikun e krimit për komunitetet lokale dhe vendos një barrë të rëndë për agjencitë e zbatimit të ligjit.”

Sipas faqes së tyre zyrtare, partneri i mundshëm i FTX Cresco Labs ka operime në 10 shtete të SHBA-së, 21 objekte prodhimi, 51 licenca me pakicë dhe 49 ambulanca në pronësi. Çfarë mund të kishte ndodhur me këtë operacion nëse ata do të ishin detyruar të mbanin të gjitha të ardhurat e tyre në para në numër?

A mund të ndihmojë kripto industria e marijuanës?

Harrison beson se kriptovalutat dhe asetet dixhitale mund të luajnë një rol të rëndësishëm në “zgjidhjen e këtyre problemeve”.

MRB mund të pranojë pagesa dhe të ruajë rezerva në formën e monedhave të qëndrueshme, të cilat do të lehtësonin shlyerjen dhe transferimin e menjëhershëm të MRB në para. Dhe MRB mund të përdorë të gjitha shërbimet AML dhe të sigurisë kibernetike të ofruara nga shkëmbimet e centralizuara.

Këto produkte do të ndjekin rregullat dhe rregulloret e pajtueshmërisë dhe politikat kundër pastrimit të parave, tha CEO, me përfitimin e shtuar të shtresës së sigurisë të ofruar nga platformat e shkëmbimit. Harrison iu drejtua qeverive të SHBA, duke theksuar kontributin e mundshëm tatimor nga MRB.

Në këtë mënyrë, bashkëpunimi i bizneseve të bazuara në kripto dhe kanabis mund të “krijojë mundësi të reja ekonomike” në Shtetet e Bashkuara. Bursat dhe kompanitë dixhitale, tha CEO, kanë një mundësi të artë që mund të përfitojë nga MRB, shteti dhe konsumatorët.

Në momentin e publikimit, kapitalizimi total i tregut i kriptomonedhave ishte 1.86 trilion dollarë me vrull në rritje në 24 orët e fundit.