Si mund t'ju ndihmojë vaji i rozmarinës 1

Vaji i rozmarinës është i dobishëm për shëndetin. Nga njëra anë, stimulon në mënyrë të përsosur qarkullimin, dhe nga ana tjetër, ndikon në sistemin nervor, e relakson atë dhe në këtë mënyrë përmirëson përqendrimin.

Prej kohësh dihet se rozmarina është shumë më tepër sesa thjesht një barishte. Në mjekësinë popullore njihet si një barishte shumë shëruese falë përbërësve të saj: vaj esencial, rrëshirë dhe taninë. Rozmarina gjithashtu vepron në nerva dhe stimulon qarkullimin me përbërësin e saj aromatik kamfor.

Si mund t'ju ndihmojë vaji i rozmarinës 2

Vaji i kësaj barishte përdoret edhe për masazhimin e duarve dhe këmbëve të ftohta për t’i ngrohur ato. Gratë shtatzëna lejohen të pinë një filxhan çaj në ditë, ndërsa rozmarina nuk rekomandohet për personat që vuajnë nga epilepsia ose presioni i lartë i gjakut. Përveç kësaj, kjo barishte parandalon edhe rënien e flokëve.

By vull