15 vjetori i programit Hat-Trick, Sejdini: Projekt që ndihmon shumë futbollin!

vull

Verën e ardhshme, UEFA do të shënojë 60 vjetorin e organizimit të njërës prej ngjarjeve më prestigjoze në continent, ku Kampionati Europian 2020 do të organizohet në 12 vende dhe qytete të Europës. Futbolli do të jetë një urë lidhëse midis kombeve dhe do ta afrojë këtë garë më afër tifozëve, të cilët janë gjaku i kësaj loje. Kampionati Europian jo vetëm që premton aftësi të shkëlqyera dhe qëllime të paharrueshme, ai gjithashtu do të sjellë një shtesë prej 775.5 milionë euro në programin Hat-Trick të UEFA-së, fonde që do të investohen në zhvillimin e futbollit në të gjithë Evropën.

Kjo është krenari dhe histori e suksesshme, programi i UEFA-së Hat Trick feston pikërisht këtë verë 15 vjetorin e fillimeve të tij. Programi u implementua në vitin 2004 me ide të thjeshtë – nga fitimet e Kampionatit Evropian të riinvestohet në futboll. Që atëherë, programi Hat Trick është shndërruar në një nga programet më të shpërndara solidariteti dhe zhvillimi të organizuar nga një organizatë sportive. Deri në vitin 2024, programi Hat Trick do të sigurojë 2.6 miliardë euro në mbështetje të federatave të saj anëtare në tre segmente kryesore – investime, arsim dhe shkëmbim të njohurive.

Në 15 vitet e fundit, programi Hat Trick ka ndikuar shumë në imazhin e futbollit në vendet e 55 shteteve anëtare të UEFA-s. Miliona njerëz janë prekur nga ky program dhe miliona të tjerë do të jenë në të ardhmen. Për të siguruar ndikimin dhe rritjen e vazhdueshme, cikli i pestë i programit që do të zbatohet ndërmjet viteve 2020 dhe 2024, UEFA do të sigurojë mbështetje financiare për secilin prej anëtarëve të saj për një periudhë 4 vjeçare në shumat e mëposhtme:

• Për investime: 4,5 milion EUR për cikël;

• Funksionim aktual: 800,000 EUR në vit;

• Pjesëmarrja në garat e të rinjëve, femrave, futsalit dhe futbollit amator: 250,000 euro në vit;

• Sistemi i UEFA-së për licencimin e klubeve: 250,000 EUR në vit;

• Qeverisja e mirë: 200,000 EUR në vit;

• Karta e UEFA Grassroots: 200,000 EUR në vit;

• Zhvillimi i futbollit për femra: 150,000 euro në vit;

• Konventa e Trainimit: 100,000 euro në vit;

• Konventa gjyqësore: 100,000 euro në vit;

• Zhvillimi i futbollistëve të rinj elitar: 100,000 euro në vit;

• Futbolli dhe përgjegjësia sociale: 100,000 euro në vit;

• Pjesëmarrja në ekipet përfaqësuese: 100,000 EUR në vit;

• Parandalimi i trukimeve të ndeshjeve: 50,000 EUR në vit.

Federata e Futbollit e Maqedonisë në vitet e kaluara përmes programit UEFA Hat Trick ka shfrytëzuar fonde të dedikuara për zbatimin e projekteve të rëndësishme të futbollit vendor. Programi Hat Trick i UEFA-s siguroi fonde për ndërtimin e 10 fushave të terrenit artificial në dhjetë Komuna të vendit tonë, dhe tre fusha të reja me terren artificial, dy prej të cilave (Strumica dhe Kërçova) janë tashmë në fazën e fundit të ndërtimit. Ky program hodhi themelet e kompleksit “Shtëpia e Futbollit”, qendra stërvitore “Petar Milosevski” dhe akademia elitare e futbollit. Programi Hat Trick lejoi instalimin e ndeshjeve të ndriçimit në pesë stadiume në të gjithë vendin dhe kullota të reja me një sistem kullimi modern me standardet më të larta botërore. Programi UEFA Hat Trick i lejoi Arenës Kombëtare në Shkup dhe Stadiumit Mladost në Strumicë të marrin kategoritë e nevojshme për të luajtur ndeshje të ekipit përfaqësues. Cikli i fundit i Hat Trick do të rinovojë stadiumet në Çair dhe Ohër.

“Ne si federatë gjithmonë do të mbështesim qëllimin dhe projektet që synojnë zhvillimin dhe përmirësimin e infrastrukturës së futbollit. Unë do të doja të shpreh mirënjohjen time ndaj UEFA-s për përpjekjen për të na ndihmuar të arrijmë një nga përparësitë tona kryesore – krijimin e mundësive të futbollit për të gjithë përmes programit të jashtëzakonshëm dhe shumë të rëndësishëm si Hat Trick”,  thotë Presidenti i FFM-së, Muhamed Sejdini.

Next Post

Kuqezinjtë mbrojtjen e titullit e fillojnë me transfertën me Akademia Pandevin në Strumicë

Sezon i ri me ambicie të vjetra. Kampionët të shtunën në transfertën me Akademia Pandevin nisin sezonin garues 2019/2020 me pretendime të qarta për të fituar sërish titullin. Skuadra ka lënë pas paraqitjen në skenën europiane, që për dallim nga tre vitet paraprake kësaj rradhe nuk solli rendimentin e pritur, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: