Djali i Sami Frashërit, themelues i klubit të famshëm turk, Gallatasaraj

vull

Ali Sami Frashëri ka lindur më 20 mars 1886, në Kandili të Stambollit. Aliu ishte president i parë i klubit Gallatasarai për 13 vjet rresht, nga 1905-1918.

Gjatë studimeve të tij, ai së bashku me disa shokë krijuan një klub futboll, i cili sot është i njohur si Gallatasarai. Ali Sami Frashëri ka qenë president dhe themeluesi i parë i i këtij klubi për  13 vjet rresht, nga 1905-1918. ekip ky i cili tashme ka fituar ligën e futbollit turk, ka marrë pjesë në UEFA Champions League dhe ka fituar Kupën e UEFAs në vitin 2000 kur ata fituan kundër klubit anglez Arsenal.

Turqia për hire te rrespektit dhe kontributit të shiqptarit Ali Frashëri i ka lenë emrin e stadiumit “Ali Sami Yen”.

Ali Sami Frashëri sot e kesaj dite është njohur si ylli i futbollit ne Turqi  për shkak të kontributit të tij.

Next Post

Korçari Qemal Omari që themeloi Istanbulspor

Edhe pse jo nga klubet më të mëdha në Turqi, Istanbulspor është nga më të vjetërit. Sot pak mund ta dinë, mbase vetëm tifozët fanatikë të kësaj skuadre, që themeluesi i këtij klubi në vitin 1923 ishte një shqiptar që quhej Qemal Omari. Ky kishte qenë për kohën e tij […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: