“Një LFK nuk mund të ketë më shumë pushtet sesa Vardari, Shkendija …”

vull

Drejtori i Agjencisë për Rini dhe Sport (AMS), Naumce Mojsovski, ish-lojtar i hendbollit theksoi sot se vetëm Federata e Futbollit e Maqedonisë (FFM) është e vetmja organizatë sportive nga 65 në vend që nuk e ka harmonizuar Statutin me Ligji për Sportet.

Mojsovski në një paraqitje të ftuar në TV “24” theksoi se FFM është i vetmi që mbeti pa harmonizim me  Ligjin për Sport, sipas të cilit klubet duhet të jenë shumicë në Kuvend dhe jo si  pozicioni aktual vetëmLidhjet Futbollistike Komunale (LFK), duke theksuar se aktualisht ato Lidhje komunale kanë më shumë pushtet sesa Vardar, Shkendija, Rabotnicki …

“Nga 65 federata që përbëjnë sportin në vendin tonë, 64 janë të harmonizuara me Ligjin për Sportet e këtij vendi, vetëm Federata e Futbollit e Maqedonisë (FFM) – nuk është! Dhe kjo nuk ka filluar nga tani, ka filluar nga viti 2019 … Unë nuk e di se çfarë e shqetëson Presidentin Sejdini. “Klubet komunale inekzistente dhe sindikatat komunale me delegatë inekzistentë të cilët nuk kanë asnjë lidhje me votën e futbollit dhe kanë më shumë pushtet se sa një Vardar, një Shkendija, një Rabotnicki, një Borec …”, thotë Mojsovski.

AGJR-ja javën e kaluar me anë të një kumtesethae  se komisioni i shkallës së dytë të vendimmarrjes në fushën e inspektimit mbykqyrës kishte refuzuar ankesën e FFM dhe ishte bërë e plotëfuqishme, duke kërkuar ndryshime në Statut dhe harmonizim me ligjin, pas së cilës FFM dhe Presidenti Muamed Sejdini reaguan , se ata morën një vendim në një proces gjyqësor që anulon atë që AGJR-ja  e shpalli kundër të njëjtit komision.

АМС во минатата недела преку соопштение посочи дека комисијата за одлучување по втор степен во областа на инспекцискиот надзор ја одбило жалбата на ФФМ и станало правосилно, со што потребно е да се изврши промената на Статутот и усогласувањето со Законот, по што реагираше ФФМ и претседателот Муамед Сејдини, дека тие добиле пресуда по тужба која го поништува тоа што го објави АМС против истата комисија.

Next Post

Trazirat e Shkodrës dhe të Kukësit, Ramiz Alia, Ribashkimi i Kosovës me Shqipërinë dhe kthimi në atdhe – Intervista ekskluzive e Leka Zogut I

Nga Aurenc Bebja “DTIC – Defense Technical Information Center” ka botuar, me 25 janar 1990, në faqet n°1 dhe 3, një intervistë ekskluzive të Leka Zogut I për një media serbo-kroate (Novosti Osam) me gazetarin Momcilo Popovic, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: