Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Stoichkov me një qëndrim interesant: Xavi pasardhës i Kumanit? Do të shkatërrojmë një legjendë tjetër?

2 min read

Hristo Stoichkov doli me analizën e tij të sinqertë për gjithçka ndodhi në Barcelonë në periudhën e kaluar, por me konstatimin përfundimtar se Xavi Hernandez nuk duhet të kthehet në klub në këtë moment mjaft të turbullt dhe të tensionuar.

Bullgari legjendar nuk është i kënaqur me ndryshimin e mendimit të presidentit Joan Laporta dhe indirekt e bëri të qartë se nuk është i kënaqur me trajtimin që Ronald Koeman mori në fund të fazës së tij në Barcelonë.

– Katër muaj më parë, Laporta tha se Xavi nuk është ende i pjekur dhe se nuk është gati për Barcelonën për shkak të mungesës së përvojës. Tani, ai zgjohet në mëngjes dhe thotë se Xavi është alternativa më e mirë për klubin.

– A duan të hedhin në zjarr një legjendë tjetër? A duan ta dërgojnë nga dera e pasme siç bënë me Kumanin? Sipas mendimit tim, Xavi nuk është ende gati për vuajtjet që ekzistojnë në Barcelonë, ai ka nevojë për njerëz më të përgatitur dhe një mjedis më të mirë.

– Dikur Guardiola kishte pranë vetes Johan Crawf, Chiki Begiristan dhe Alexankon, kishte dikë që t’i jepte këshilla. Kush do t’i japë këshilla Xavit në këtë Barcelonë? “Nuk do t’i mungojë ndikimi negativ, do të jetë pesimist që në fillim dhe për këtë them se nuk është koha për të ardhur”, ka theksuar Stoiçkov për “TUDN”.