Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Vacke: Duke shpenzuar një miliard në pesë vjet, Guardiola nuk ka të drejtë të kritikojë të tjerët

1 min read

Njeriu i parë i Borussia Dortmund, Hans-Joachim Vacke, në prag të ndeshjes çerekfinale me Manchester City në Ligën e Kampionëve, komentoi deklaratën e Pep Guardiola të javës së kaluar, se Borussia shpenzon shumë para në komisionet menaxheriale për të sjellë talentet më të mëdha.

Sipas të dhënave zyrtare, sezonin e kaluar në Dortmund, ata lanë mënjanë 10 milion paund më shumë për komisionet menaxheriale sesa Manchester City.

“Në pesë vitet e fundit, ata kanë shpenzuar pothuajse një miliard në lojtarë të rinj. Në pesë vjet! Kush tjetër ka mundësi të shpenzojë kaq shumë? “Guardiola nuk ka të drejtë të kritikojë të tjerët”, tha Vacke.

“Kur filloi pandemia, ne nuk kishim asnjë borxh. Ne nuk i kemi borxh asnjë euro. Kjo është arsyeja pse ne tani jemi në një pozitë të rehatshme. Ne nuk kemi pse të shesim, kjo është e rëndësishme për ne. Klubet e mëdha duhet të kuptojnë dy gjëra, nëse duan një nga lojtarët tanë. Së pari, ata nuk kanë asnjë shans dhe së dyti, klubi përcakton çmimin. Ata duhet ta dinë që çmimi është i njëjtë dhe se nuk ka tjetër. “Puna jonë është e qartë dhe e sinqertë.”