Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Stoltenberg me një mesazh për Beogradin dhe Prishtinën: “Merrni hapa konkretë për të qetësuar situatën” - Koha News
Stoltenberg me një mesazh për Beogradin dhe Prishtinën: “Merrni hapa konkretë për të qetësuar situatën” 1

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, tha se Prishtina dhe Beogradi duhet të ndërmarrin hapa konkretë për të de-përshkallëzuar situatën.

Ai në një intervistë për “Pobjeda” të Podgoricës ka thënë se NATO po dërgon në Kosovë rreth 500 ushtarë të tjerë nga rezerva operative në Ballkanin Perëndimor.

“Ne kemi vënë në gatishmëri më të lartë batalionin rezervë, në mënyrë që ata të mund të dislokohen sipas nevojës. Këta janë hapa paraprak për të siguruar që KFOR-i ka fuqinë dhe aftësitë që i nevojiten për të përmbushur mandatin e tij.

Misioni ynë i KFOR-it do të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë popullin e Kosovës dhe ne do të vazhdojmë të veprojmë në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin tonë të Kombeve të Bashkuara, bazuar në rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së që nga viti 1999, NATO. tha Sekretari i Përgjithshëm.

Siç shtoi ai, dhuna po e kthen mbrapsht Kosovën, por edhe gjithë rajonin dhe vë në pikëpyetje aspiratat euroatlantike.

“Si Prishtina dhe Beogradi duhet të ndërmarrin hapa konkretë për të de-përshkallëzuar situatën, të përmbahen nga sjelljet e mëtejshme të papërgjegjshme dhe të angazhohen në dialog me mbështetjen e BE-së, e cila është mënyra e vetme për paqe të qëndrueshme”, shtoi Stoltenberg.

By vull