“Ndërsa Rusia vazhdon luftën e saj brutale, ne të gjithë jemi të përkushtuar të mbështesim Ukrainën për aq kohë sa është e nevojshme”, tha Stoltenberg. Thirrja u organizua nga Presidenti i SHBA Joe Biden, i cili mblodhi së bashku krerët e G7 me udhëheqjen e NATO-s dhe Bashkimit Evropian, si dhe Poloninë dhe Rumaninë si bashkë-kryetarë të grupit të Bukureshtit Nëntë (B9).

Stoltenberg theksoi rëndësinë e mbështetjes së vazhdueshme për Ukrainën si e vetmja mënyrë për të arritur një paqe të drejtë dhe të qëndrueshme. Ai mirëpriti që aleatët po e ndajnë barrën në mënyrë të drejtë, me rreth gjysmën e mbështetjes ushtarake të premtuar për Ukrainën që vjen nga Shtetet e Bashkuara dhe gjysma tjetër nga aleatët evropianë dhe Kanadaja. Ai gjithashtu theksoi hapat e ndërmarrë në Samitin e Vilniusit për ta sjellë Ukrainën më afër Aleancës se kurrë më parë – duke përfshirë heqjen e kërkesës për një Plan Veprimi për Anëtarësim, krijimin e një Këshilli NATO-Ukrainë dhe një paketë të madhe për të arritur ndërveprim të plotë të forcave ukrainase me NATO-n. .