Thursday, July 25, 2024
spot_img

Takimi i Komisionit për Çështje Evropiane me Delegacionin nga Bavaria

Anëtarët e Komisionit për Çështje Evropiane sot realizuan takim me Delegacionin e Parlamentit të Bavarisë, të udhëhequr nga Gerhard Hop, anëtar i Komisionit për Evropën në këtë parlament rajonal në Republikën Federale të Gjermanisë.

Zëvendëskryetari i Komisionit për Çështje Evropiane (KÇE), Igor Zdravkovski, e përshëndeti Delegacionit e Bavarisë, në përbërjen e të cilit janë përfshirë edhe ekonomistë, duke theksuar se Gjermania, si vend lider i bashkimit evropian, është një partner i rëndësishëm në përpjekjet e vendit tonë për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Zdravkovski u përqëndrua edhe në kompetencat e KÇE-së, duke theksuar se përbërja e re e Komisionit do të vazhdojë të punojë me përkushtim në arritjen e qëllimit strategjik të shtetit për t’u integruar në BE.

Në emër të Delegacionit të Bavarisë, Hop theksoi se është shumë e rëndësishme për Bavarinë, por edhe për Gjermaninë në tërësi, të vendosin kontakte me të gjitha vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor, me të cilat, siç tha ai, kemi marrëdhënie të mira historike, kulturore dhe personale. Si përfaqësues të Parlamentit rajonal, tha Hop, ne e dimë shumë mirë se sa i rëndësishëm është bashkëpunimi rajonal dhe për këtë ju keni mbështetjen e plotë për të qenë pjesë e familjes evropiane.

Duke theksuar faktin se Gjermania është mbështetësi ynë kryesor politik dhe partneri më i madh tregtar, të pranishmit në takim ranë dakord që të dy vendet kanë bashkëpunim shumë të mirë në fushën e ekonomisë dhe arsimit, edhe pse, siç konkluduan, ka gjithmonë hapësirë ​​për thellimin dhe intensifikimin plotësues të marrëdhënieve në të gjitha fushat.

26.06.2024

 

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT