Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Takimi i krerëve të BeH me zyrtarët e BE-së dhe SHBA-së ka përfunduar

1 min read

SARAJEVE – Një darkë pune me krerët e HDZ, SDA dhe SNSD Dragan Çoviq, Bakir Izetbegoviç dhe Milorad Dodik, ku morën pjesë edhe amerikanët, përfundoi në rezidencën e ambasadorit të BE-së në Sarajevë, Johan Shatler.

Dodik ishte i pari që u largua nga takimi për shkak të angazhimeve të mëparshme dhe asnjë nga liderët e partive politike në BeH nuk ishte i disponuar për të bërë deklarata, transmeton Klix.ba.

Bisedimet mes liderëve të qeverisë dhe opozitës me Palmerin dhe Ejhorst-in kanë nisur herët në mëngjes dhe do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim me synimin për të gjetur një zgjidhje për ndryshimet në Ligjin Zgjedhor që do të pranohen nga të gjitha partitë.

Izetbegoviç tha sot se blloku pro-boshnjak nuk do të pajtohet me ndryshimet në Ligjin zgjedhor vetëm për zgjedhjen e një anëtari të Kryesisë së BeH-së pa ndryshime në Dhomën e Popullit të Parlamentit të Federatës së BeH-së, ndërsa Dragani shkatërroi produkte. e bërë.

Ndryshe, gjatë takimit të mbrëmjes së sotme në rezidencën e ambasadorit të BE-së, në një moment ka rënë rryma.