Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Të biesh në gjumë shpejt mund të jetë një shenjë e shëndetit të dobët - Koha News
Të biesh në gjumë shpejt mund të jetë një shenjë e shëndetit të dobët 1

Nëse bie në gjumë sapo koka të bie në jastëk, mund të jetë një shenjë paralajmëruese se po punoni shumë ose të tregojë një
problem tjetër shëndetësor, thonë ekspertët.

Të biesh në gjumë shpejt, por edhe ngadalë, mund të zbulojë shumë për stilin e vjetës dhe shëndetin tuaj.

Kristen Casey, psikologe klinike e licencuar dhe specialiste e pagjumësisë, zbulon se koha ideale për të fjetur ndryshon nga
personi në person.

– Fondacioni Kombëtar i Gjumit tregon se një person i shëndetshëm duhet të flejë në 15-20 minuta. Megjithatë, njerëzit janë komplekse, kështu që ne mund të kemi probleme të shumta që na pengojnë të flemë mirë që janë përtej kontrollit tonë –
sipas Casey.

Sipas saj, njerëzit me probleme të caktuara shëndetësore zakonisht bien në gjumë më ngadalë, me 30-40 minuta.

Megjithatë, të biesh në gjumë shumë shpejt mund të tregojë gjithashtu probleme më të mëdha.

Sipas neuroshkencëtarit Dave Rabin, të biesh në gjumë shumë shpejt mund të jetë një shenjë lodhjeje dhe në përgjithësi një
shenjë se nuk po merr kohë të mjaftueshme për të pushuar dhe rikuperuar. Në raste të caktuara, njerëzit flenë mjaftueshëm,
por jo gjumë cilësor dhe kjo mund të jetë pjesë e problemit.

Për një gjumë më cilësor, Rabin rekomandon që të praktikoni një rutinë para gjumit gjysmë ore para gjumit. Në rast të
problemeve serioze me gjumin, rekomandohet një vizitë te një specialist.

By vull