Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Të hënën i gjithë sektori i transportit në Gjermani do të hyjë në grevë

1 min read

Sindikata gjermane e punonjësve të sektorit publik “Verdi” dhe sindikata e hekurudhave kanë paralajmëruar për të hënën një grevë të përgjithshme njëditore në sektorin e transportit në Gjermani, e cila do të paralizojë plotësisht trafikun hekurudhor, ajror dhe detar.
Sindikata e punonjësve të sektorit publik “Verdi” dhe sindikata e punonjësve të hekurudhave “EVG” kanë shpallur një grevë paralajmëruese njëditore për atë ditë, e cila do të prekë të gjithë trafikun hekurudhor ndërqytetës, pothuajse të gjithë trafikun e qytetit si dhe shumicën e aeroporteve, mediat gjermane. raportet.
Greva përfshin edhe transportin ujor në Gjermani dhe punëtorët e autostradave.
Sipas të dhënave nga Shoqata e Aeroporteve, 380 mijë pasagjerë mund të preken nga greva e së hënës, ndërsa trafiku pritet të ndërpritet deri në mesin e javës së ardhshme.

Verified by MonsterInsights