“123456”, “password” dhe “qazwsx” – Cilat janë fjalëkalimet më të përdorura për vitin 2021?

vull

Në një vit të mbushur me sulme të mëdha hakerimi dhe rrjedhje të të dhënave të ndryshme, dikush do të mendonte se do të ishim më të vetëdijshëm për mbrojtjen e të dhënave tona. Por duke gjykuar nga lista e këtij viti me 200 fjalëkalimet më të njohura në botë, mund të konkludohet se shumica prej nesh nuk kanë mësuar asgjë nga këto abuzime online.

“123456” dhe në vitin 2021 mbetet fjalëkalimi më i përdorur në botë, i përdorur nga të paktën 103 milionë përdorues për të hyrë në llogaritë e tyre të internetit në mbarë botën. Sipas ekspertëve të “Nord Pass”, të cilët bëjnë analizën , ky kod, si dhe shumica e 200 fjalëkalimeve më të këqija, mund të thyhen në më pak se një sekondë.

Pesë vendet e para janë gjithashtu: “123456789”, “12345”, “qwerty” dhe “password”.

 

Edhe pse këto kombinime janë kandidate të dukshme për të qenë në listë, këtë vit ka disa fjalëkalime më specifike, por edhe të këqija. Disa nga më të njohurit janë “iloveyou”, “baseball” dhe “dragon”.

Disa nga fjalëkalimet e hakerimit pak më të vështirë, të cilat janë ende shumë të këqija për mbrojtjen e të dhënave tona në internet, janë “1g2w3e4r” ose “gwerty123”, të cilat kërkojnë 3 orë për t’u thyer.

Nord Pass ofron gjithashtu një shërbim të veçantë që gjeneron automatikisht fjalëkalime të forta që janë të vështira për t’u thyer. Disa shembuj të tyre janë: “% # mtzFAGQ ## 2”, “y3hxS ^ # WPSvP” ose “99y8NT% sRx5v”.

Next Post

Ferrari prezantoi BR20

Ferrari tregoi sot krijimin më të fundit të departamentit të tij për projekte speciale “të njëhershme” për të porositur , dhe ashtu si të gjithë paraardhësit e tij, BR20 i ri bazohet në modelin aktual, i cili më pas trupi është “i përshtatur” me një model historik nga Maranello. . BR20 bazohet në një lloj modeli ” shooting brake ” […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: