Apple blen startupin e sistemeve të vetëdrejtimit për makinat

vull

Firma më e fundit e makinave me sistem vetëdrejtimi që largohet është Drive.ai. Startupi vitet e fundit ka zhvilluar një teknologji automatizimi për makinat bazuar në inteligjencën artificiale por shumë shpejtë e gjeti veten pa para në një treg super konkurrues.

Tashmë San Francisco Chronicle raporton se kompania ka aplikuar pranë autoriteteve për mbylljen e aktivitetit dhe se Apple e ka blerë për një shumë të pazbuluar.

Megjithatë në dokumente thuhet se 90 punonjës do të largohen ndërsa dhjetëra inxhinierët dhe dizajnerë produkti do ti bashkohen Apple.

Informacionet rreth Projktit Titan të Apple mungojnë dhe ky projekt mund të ketë ndryshuar drejtim edhe njëherë tjetër. Megjithatë lajme të tilla si kjo blerje e fundit për një kompani e cila tashmë ka makina me sistem vetëdrejtimi në rrugë hedhin më shumë mister mbi atë që Apple ka planifikuar ose po punon. /PCWorld Albanian

Next Post

Një shqiptare në krye të financave të Maqedonisë së Veriut?

Rekonstruimi i kabinetit qeveritar Zaev 2 në Republikën e Maqedonisë së Veriut duket se po sjellë shumë risi në këtë vend pasi që edhe përkundër paralajmërimeve se do ndryshojë shumë ministra, kryeministri maqedonas shkarkoi disa e emëroi disa të tjerë që ishin shumë pak në numër, mirëpo veten e përzgjodhi […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: