Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Audi Q7 V12 TDI tejkaloi me lehtësi 250 kilometra në orë në autostradën gjermane …

1 min read

Ekipi i kanalit YouTube AutoTopNL publikoi një video mjaft interesante – një Audi “i vjetër i mirë” u gjet në një “sulm” tipik në një autostradë gjermane.

Edhe pse sot motorët me naftë V12 janë një “specie e rrezikuar”, jo shumë kohë më parë ato ishin shumë të kërkuara në treg. Një nga modelet më të njohura ishte Audi SUV i madh – modeli Q7 i cili ka një motor V12 TDI nën kapuç.

Isshtë një motor turbo 6.0 litërsh që zhvillon një fuqi fantastike 500 kuaj fuqi dhe 1000 Nm çift rrotullues maksimal.

Të dhënat e fabrikës për këtë xhip tregojnë se ai përshpejton nga 0 në 100 km / orë për 5.5 sekonda, ndërsa shpejtësia maksimale është 250 km / orë. Videoja më poshtë tregon se Audi Q7 mund të japë më shumë se kaq.