Automjetet elektrike dominojnë rrugët në Norvegji

vull

Makinat elektrike në Norvegji kanë qenë shumë të kërkuara në kurriz të atyre që mundësohen nga lëndët djegëse fosile, sipas shifrave zyrtare.

Në të njëjtën kohë, Volkswagen gjerman tejkaloi prodhuesin amerikan të automjeteve elektrike, Tesla në pozicionin e prodhuesit kryesor të makinave elektrike.

Një total prej 141,412 makinash të reja u shitën në Norvegji vitin e kaluar, nga të cilat 76,789 ishin jashtëzakonisht elektrike

Pjesa e tyre në tregun norvegjez është rritur në 54%, duke e bërë Norvegjinë një lider botëror. Në vitin 2019, kjo pjesë ishte 42.4%, dhe 10 vjet më parë vetëm 1%, sipas Federatës Norvegjeze të Trafikut Rrugor.

Automjetet elektrike më parë kanë tejkaluar gjysmën e shitjeve në muaj të caktuar, por 2020 ishte viti i parë në të cilin u arrit një rezultat i tillë.

Next Post

NË PJESËN QENDRORE TË SERBISË, PARA DY SHEKUJVE SHUMICA E BANORËVE KANË QENË SHQIPTARË

Nga erdhën serbët e sotëm dhe si u krijua Serbia nga shek. XIX, që të shndërrohet në forcë politike e ushtarake dhe t’i sundojë popujt përreth deri në fillim të shek. XXI? Ja çfarë shkruan, mes tjerash, autori serb, Tatomir Vukanović (1907-1997), në librin e tij “Naselja u Serbiji”(Vendbanimet në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: