Freudenberg: Një qytet i pabesueshëm gjerman me shtëpi kopjimi

vull

Freudenberg ndodhet në Gjermaninë perëndimore, në shtetin e Nordrhein-Westfalen. është afër qyteteve të mëdha si Këln, Dortmund dhe Bon, të cilat janë vetëm një orë larg me makinë, dhe Frankfurtit i duhet një orë e gjysmë. Shtrihet në një zonë kodrinore, midis 240 dhe 505 metra mbi nivelin e detit, dhe e gjithë zona e saj mbulon 54 kilometra katrorë, dy të tretat e të cilave janë pyje.

Çfarë e bën atë kaq të veçantë?

Freudenberg është unik në arkitekturën e tij specifike dhe autentike. Gjegjësisht, të gjitha shtëpitë e tij datojnë në shekullin e 17-të, 80 prej tyre duken të njëjta dhe janë të veçanta në mënyrën e ndërtimit të tyre. Do të vini re menjëherë fasadat bardh e zi që i japin këtij vendi “atë gjë”. Koha më e mirë për të vizituar qytetin është vjeshta ose dimri – atëherë e gjithë pamja duket edhe më magjike, veçanërisht kur bora zbukuron kulmet e shtëpive.

 

 

 

Një yll i vërtetë në Instagram

Ishin ato fotografi të dimrit që e bënë Freudenberg një yll të vërtetë në Instagram. Një postim aksidental në Instagram e nxirrte këtë qytet nga errësira dhe nëse pandemia nuk “ngadalësonte” udhëtimet, kush e di se sa radhë do të krijoheshin për një foto të mirë.

E vërteta është, në një vend si ky ai nuk ishte i destinuar të qëndronte në plan të dytë. Autoritetet e qytetit kanë njohur potencialin turistik të Freudenberg dhe për këtë arsye do të rinovojnë parkun e qytetit i cili ofron një nga pamjet më të mira.

Në të ardhmen e afërt duhet të ketë një kafene me një dyqan ëmbëlsirash dhe gjithçka që ju nevojitet për shijimin e vërtetë të pamjes së qytetit.

 

Next Post

Borisov drejt Buçkovskit: Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të na falin nëse nuk gjejmë një kompromis

Unë gjithmonë kam besuar se zgjidhjet mund të gjenden në tryezën e negociatave. Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të falin Bullgarinë dhe Republikën e Maqedonisë Veriore nëse nuk gjejmë një kompromis që do të japë perspektivë, tha Kryeministri i Bullgarisë, Bojko Borisov, gjatë takimit të tij me të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: