Ka mbi 1600 km diapazon elektrik dhe është më i lirë se Tesla

vull

Siç sugjeron emri i tij, Aptera 3 ka tre rrota, dhe në shikim të parë zbulon një arsye të qartë për një zgjedhje të tillë. Gjegjësisht, ky automjet ka një formë jashtëzakonisht aerodinamike me një koeficient të rezistencës së ajrit prej vetëm 0.13, kështu që i nevojiten mesatarisht vetëm 100 Wh energji për milje për të lëvizur. Nëse vendosim në një marrëdhënie të tillë një bateri me një kapacitet deri në 100 kWh, është e qartë se diapazoni me një karikim është jashtë konkurrencës, deri në 1600 km.

Dhe kjo nuk është e gjitha sepse Aptera ofron panele diellore dhe ato do të sigurojnë diapazon deri në 64 km gjatë një dite me diell. Nëse shtoni panele diellore opsionale për mbulesën e përparme dhe të pasme, “diapazoni diellor” rritet me 39 km të tjera. 

Fillimi i ofertës është disi më i pritur. Versioni bazë ka një bateri të vogël 25 kWh, por kjo është e mjaftueshme këtu për një distancë 400 km. Tjetra janë versionet me 40 kWh (644 km) dhe 60 kWh (966 km). 

Aptera gjithashtu parashikoi dizajne të ndryshme të makinës. Dhe nuk është e ngadaltë. Për shembull, versioni me rrota të përparme arrin 96 km / orë në 5.5 sekonda, dhe modeli i lartë thith të njëjtin përshpejtim në 3.5 sekonda. Duke vepruar kështu, mbani në mend se sekreti nuk është te masat, sepse ky është një lloj antipodi ndaj Cybertruck. Pesha e automjetit është rregullisht nën 1000 kg.

 

Dhe së fundmi çmimi. Fillimi i ofertës në Amerikë fillon nga një 25,900 dollarë të shkëlqyeshëm, ndërsa për performancën më të lartë është e nevojshme të veçohen 46,900 USD. Lista e porosive është tashmë e hapur, me një depozitë prej 100 USD. Seritë e para promovuese janë shitur tashmë. 

 

Next Post

Ekspozitë personale nga Dita Starova Qerimi

Dr. Dita Starova – Qerimi është piktore akademike dhe asistente profesoreshë në Fakultetin e Arkitekturës dhe Dizajnit në Universitetin American College Shkup. Ajo mori arsimin e saj të parë për pikturë në Paris, në “Lycée Janson de Sailly”, dhe në vendlindjen e saj në Shkup, pasi u diplomua në Shkollën […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: