Në Kanada nga viti 2035 vetëm shitjet e automjeteve elektrike

vull

Qeveria e Quebec, një pjesë integrale e Kanadasë, ka marrë një vendim ambicioz për të ndaluar shitjen e makinave jo-elektrike nga 2035.

Ky vendim vjen si pjesë e strategjisë së miratuar më parë për të ashtuquajturën një mjedis i gjelbër që parashikon gjithashtu 6.7 miliardë dollarë investime për të luftuar ndryshimin e klimës.

Përjashtime nga ky kufizim janë automjetet tregtare dhe industriale, si dhe automjetet e shitura të përdorura.

Zbatimi i këtij plani tashmë ka filluar, kështu që banorët e Quebec inkurajohen të blejnë automjete elektrike. Kjo ka bërë që shumica e automjeteve elektrike të shitura në Kanada të shiten në Quebec për gati një vit tani.

Next Post

Këshilli i Ambasadorëve i bën thirrje Bullgarisë të marrë vendimin e duhur

Këshilli i Ambasadorëve ka shprehur keqardhje për veton e vendosur nga Bullgaria fqinje, e cila bllokon fillimin e negociatave midis Republikës së Maqedonisë Veriore dhe Bashkimit Evropian. Me këtë akt të papërshtatshëm, Republika e Bullgarisë nuk i prezantoi botës si një vend i orientuar drejt Evropës që respekton dhe zbaton […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: