Një shtet tjetër amerikan me një hap të guximshëm: Nga viti 2035, qytetarët do të jenë në gjendje të blejnë vetëm një makinë elektrike …

vull

Massachusetts do të ndalojë shitjen e makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2035.

Shteti amerikan po ndjek hapat e Kalifornisë, autoritetet e së cilës gjithashtu kanë marrë një vendim të ngjashëm. Duke shpjeguar vendimin, guvernatori Charlie Baker tha se 27 për qind e shkarkimeve të Massachusetts vijnë nga makinat e pasagjerëve.

Qëllimi përfundimtar është drejtimi i vetëm automjeteve elektrike në rrugët e Massachusetts deri në vitin 2050.

Nëse plani zbatohet me sukses, pritet të sjellë kursime në sistemin shëndetësor shtetëror prej 295 milion dollarë në vit, pasi do të zvogëlojë ndjeshëm numrin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe të frymëmarrjes në mesin e popullatës.

 

Për më tepër, edhe pse makinat elektrike janë akoma më të shtrenjta se makinat me motorë me djegie të brendshme, çmimet pritet të bien dhe në të ardhmen e afërt të barazojnë çmimet e makinave me sisteme konvencionale të shtytjes.

Next Post

Shtetet e Bashkuara: Kapitoli është i sigurt, katër orë pasi mbështetësit e Trump hynë brenda

Zyrtarët amerikanë kanë deklaruar Kapitolin “të sigurt” katër orë pasi mbështetësit e Presidentit Republikan Donald Trump sulmuan një ndërtesë të Kongresit dhe ndërprenë një seancë për të miratuar zgjedhjen e Demokratit Joe Biden si presidenti i ri i Shteteve të Bashkuara. Policia përdori gaz lotsjellës dhe granata goditëse për të pastruar Kapitolin […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: