Sa shpejt po ndryshon bota? Kjo video do ju lërë pa fjalë

vull

Google kohët e fundit lëshoi ​​një mjet në shërbimin e tij Google Earth që tregon se sa njerëz kanë ndryshuar Tokën në dekadat e fundit.

Mjeti i quajtur Timelapse u konceptua si një animacion i imazheve satelitore të planetit tonë të marra midis 1984 dhe 2020. Me këtë mjet, përdoruesit mund të krijojnë një animacion që tregon se si ka ndryshuar qyteti ose vendi i tyre ndër vite.

Siç shpjegohet nga Google, animacioni është krijuar me ndihmën e fotove të shumta të marra nga satelitët e NASA-s dhe BE-së. Kështu, në një kohë relativisht të shkurtër mund të shihni qytete që rriten, dhe për fat të keq pyjet dhe akullnajat po zvogëlohen ose zhduken krejtësisht.

Next Post

Më në fund deklarohet Jansha: Ai dokument nuk ekziston

Nuk ka asnjë dokument, madje as një “non-paper”, me të cilën Sllovenia do të mbrojë për një ndryshim në kufijtë e Ballkanit, është mesazhi që Kryeministri Slloven Janez Jansa i përcolli anëtarit të Presidencës së BeH Sefik Dzaferoviç. Siç u njoftua nga Presidenca e BeH, Jansa bisedoi me  Dzaferoviç më […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: