Shikoni qytetin futuristik të Toyota-s në Japoni

vull

Toyota po ndërton një qytet të zgjuar futuristik në Japoni që do të jetë një lloj laboratori për testimin e teknologjive të reja.

Qyteti do të provojë makina autonome dhe robotë të mundësuar nga hidrogjeni dhe energjia diellore. Do të ketë tre lloje rrugësh – një ekskluzivisht për këmbësorët, një tjetër për biçikleta dhe karvanë dhe një tjetër për makina autonome.

Pajisjet robotike, autonome do të përdoren për shpërndarjen e mallrave. Ndërtesat do të bëhen prej druri në mënyrë që të zvogëlohet emetimi i gazrave të dëmshëm në atmosferë.

Sensorë të veçantë do të monitorojnë shëndetin e banorëve dhe robotët do të përdoren për aktivitetet e përditshme.

Qyteti do të ndërtohet afër Tokios në një vend ku dikur kishte një fabrikë dhe midis 360 banorëve më të mirë do të jenë familje dhe investitorë në pesë vitet e ardhshme. Toyota planifikon të ketë 5,000 njerëz që jetojnë në qytet.

Next Post

Një "hoverboard" fluturoi në Los Angeles: Mund të ngrejë 226 kilogramë

Gjuetari Amerikan Cowald prezantoi “hoverboard” -in e tij plotësisht funksional të bërë nga përbërës industriale. Cowald ka publikuar disa klipe që tregojnë se si hoverboard-i i tij po e bën punën e tij me sukses. Ky “hoverboard” në të vërtetë nuk noton, por fluturon në një parim të ngjashëm me dronët. […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: