Softueri i sigurisë Biostar ekspozon online shenjat e gishtërinjve të 1 milion përdoruesve

vull

Më shumë se një milion shenja gishtash dhe të dhëna të tjera të ndjeshme janë ekspozuar online nga një firmë e sigurisë biometrike.

Studiuesit që punojnë me firmën e sigurisë kibernetike VPNMentor kanë arritur të aksesojnë të dhënat nga një mjet sigurie i quajtur Biostar 2.

Përdoret nga mijëra kompani në të gjithë botën, duke përfshirë Policinë Metropolitane të MB, për të kontrolluar hyjnë në pjesë specifike të objekteve të sigurisë.

Suprema, kompania që ofron Biostar 2, tha se po vepron për të adresuar problemin.

Sipas VPNMentor, të dhënat e ekspozuara që u zbuluan në 5 Gusht, u bënë private në 13 Gusht. Nuk është e qartë se për sa kohë këto të dhëna ishin të aksesueshme.

Së bashku me shenjat e gishtave, studiuesit thanë se kanë gjetur fotografi të njerëzve, të dhënar e njohjes së fytyrës, emra, adresa, fjalëkalime, histori punësimi dhe të dhëna kur ata kishin hyrë në zona të sigurta. /PCWorld Albanian

Next Post

Instalohet linjë ujësjellësi në Zonën VI në Gostivar

Këtyre ditëve në vijim janë punimet për instalimin e një linje ujësjellësi në Zonën VI, ku disa amvisëri nuk kanë qenë të kyçura në rrjetin e ujësjellësit të qytetit. “Kemi të bëjmë me një linjë të re ujësjellësi për në gjatësi prej 210 metrash, ku deri më tash 4 amvisëri […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: