TickTock ka ndaluar hyrjen tek fëmijët nën 13 vjeç

vull

Platforma kineze për ndarjen e videove TikTok ka bllokuar hyrjen në aplikacion për fëmijë dhe adoleshentë nën 13 vjeç.

Ndalimi u shkaktua nga vdekja e fundit e një vajze dhjetë vjeçare nga Palermo, Itali, e cila u mbyt me një rrip banjoje duke kryer “sfidën e çuditshme” të çuditshme, raporton agjencia “ANSA”.

Kompania “TikTok” deklaron se në të ardhmen ata do të përdorin inteligjencën artificiale për të konfirmuar moshën e përdoruesve të tyre. Organi mbikëqyrës italian tha që do të monitorojë dhe vlerësojë efektivitetin e masave të reja të paraqitura nga aplikimi.

Pas vdekjes së vajzës, ndodhi një rast tjetër në Itali i një gruaje 48-vjeçare siçiliane e cila u arrestua për gjoja “nxitje të vetëvrasjes”. Ajo postoi një video në llogarinë e saj në TickTock që tregon një burrë dhe grua që ngjisin shirit ngjitës rreth gojës dhe hundës – një tjetër nga sfidat e tmerrshme të aplikacionit.

Next Post

Instagram po punon për një pamje vertikale të Stories

Instagram nuk ndalet së postuari azhurnime për shërbimin e tij. Aplikacioni desktop kohët e fundit mori mbështetje për një rishikim të karuselit për Stories. Tani duket se kompania po planifikon të ridizenjojë Tregime edhe në pajisjet mobile. Instagram ka konfirmuar se po punon në Stories Vertical, të cilat do t’i […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: