Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

TikTok ia kalon Google në krye, platforma video është faqja e internetit më e vizituar në 2021

2 min read

Është pothuajse e pabesueshme, por TikTok , një platformë që vetëm pak vite më parë nuk ekzistonte sot, kryeson numrin e vizitave në 2021. Në vitin 2021, ata zunë vendin e parë nga Google dhe janë faqja e internetit më e vizituar këtë vit, sipas analizës së të dhënave në Cloudflare .

Çfarë është TikTok

TikTok është një platformë në të cilën përdoruesit kanë mundësinë të postojnë video të shkurtra që shpesh sinkronizohen me këngë të njohura ose video qesharake nga përdorues të tjerë. Ka aftësinë për të shtuar filtra dhe efekte të ndryshme që mund të përdoren në mënyrë krijuese. Videot janë 15 sekonda të gjata dhe përdoruesit kanë mundësinë të bashkojnë 4 video deri në një minutë maksimale.

Platforma filloi si Douyin, një version i Musical.ly për përdoruesit kinezë. Bytedance, kompania që tani zotëron platformën, bleu Musical.ly dhe e ripublikoi atë me një emër të ri së bashku me mjete të reja për krijimin e videove dhe filtra të rinj për aplikacionin. Platforma ka evoluar vazhdimisht që atëherë.

TikTok ishte i shtati vitin e kaluar për nga numri i vizitave. Për të arritur majën, faqja kapërceu Facebook, Microsoft, Apple, Netflix dhe Amazon.

Platforma u gjend për herë të parë në vendin e parë më 17 shkurt 2021. Që atëherë ajo ka qenë pothuajse gjithmonë në tre vendet e para, edhe pse në varësi të periudhës ka pasur ndryshime në krye.

Fundi i vitit 2021

 1. TikTok.com
 2. Google.com
 3. Facebook.com
 4. Microsoft.com
 5. Apple.com
 6. Amazon.com
 7. Netflix.com
 8. YouTube.com
 9. Twitter.com
 10. WhatsApp.com

Fundi i vitit 2020

 1. Google.com
 2. Facebook.com
 3. Microsoft.com
 4. Apple.com
 5. Netflix.com
 6. Amazon.com
 7. TikTok.com
 8. YouTube.com
 9. Instagram.com
 10. Twitter.com