Toshiba nuk do të prodhojë më laptopë

vull

Gjigandi i teknologjisë japoneze Toshiba ka shitur aksionet e tij të fundit në laptopin dhe filialin e tij Dinabook, që do të thotë se nuk do t’i prodhojë ato.

Sharp bleu një 80% të aksioneve në Toshiba në 2018 për 36 milion dollarë dhe tani ka marrë përsipër pjesën e mbetur të aksioneve.

Laptopi i parë i Toshiba, i ndërtuar në vitin 1985, ishte T1100 dhe peshonte katër kilogramë. Punoi me një disketë.

Toshiba shiti më shumë se 17 milion kompjuterë në 2011, por shitjet ranë në 1.9 milion deri në vitin 2017. Gjatë vitit 2016, Toshiba nuk prodhoi më laptopë për tregun evropian dhe përqendrimi ishte tek pjesët për kompanitë.

Next Post

Twitter pranoi një të metë të re të sigurisë

Vetëm disa javë pasi pësoi një sulm serioz të hakerave, kur u zbulua se punonjësit janë lidhja më e dobët në siguri, Twitter publikoi një tjetër lajm shqetësues. Kompania do të informojë veçanërisht ata përdorues që janë në rrezik, shkruan portali itmagazin. Përkatësisht, është raportuar se ekziston një krisje e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: