Tre shenja se telefoni juaj celular është hackuar

vull

Nëse vini re se telefoni juaj është i ngadaltë, zakonisht është treguesi i parë që diçka nuk shkon me të.

Por nëse, përveç kësaj, bateria thahet shpejt dhe aplikacionet nuk funksionojnë siç duhet, më shpesh këto janë tre shenja se është prania e malware, tha Pavel Myasoyedov, drejtor i ndërmarrjes ruse “Intellectual Reserve”.

“Ky program vjen në celular përmes Internetit ose kabllit në një kompjuter tjetër, për shembull, kur ju jepni telefonin tuaj në një qendër shërbimi riparimi të paregjistruar,” tha ai.

Hakerat fillimisht përpiqen të futen në telefon me programe që nuk kërkojnë shumë për performancën e pajisjes dhe ngarkimin e baterisë.

Në fillim, telefoni mund të mos tregojë shenja të piraterisë dhe e vetmja shenjë do të jenë njoftimet në aplikacione dhe në rrjetet sociale. Por më vonë vetë telefoni do të fillojë të sinjalizojë se diçka nuk është në rregull. Ndërprerjet në funksionimin e tij do të fillojnë.

Për të mbrojtur veten, prodhuesit rekomandojnë instalimin e aplikacioneve të shkarkuara vetëm nga burime të sigurta dhe shmangien e lidhjes me kompjuterë të panjohur.

Nëse dyshoni se telefoni juaj celular është hakuar, kontaktoni shërbimin ndaj klientit të prodhuesit ose shitësin e pajisjes.

Next Post

Sa kanë ndryshuar pagat e futbollistëve që nga viti 2005?

Futbolli është biznesi anësor më i rëndësishëm në botë, por paratë që rrotullojnë futbollin sot janë të pakrahasueshme me shumat e 15 viteve më parë. David Beckham, Ronaldo Nazario dhe Zinedine Zidane ishin tre futbollistët më të mirë dhe më të paguar në planet në 2005, dhe Lionel Messi, Cristiano […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: