Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

(Video) Asnjëherë nuk është vonë për të përmbushur ëndrrat tuaja: Në moshën 75-vjeçare për herë të parë voziti më shumë se 320 km/h

1 min read

Kufiri maksimal i shpejtësisë në rrugët publike në shumicën e vendeve është 130 km/h, megjithatë shumë njerëz posedojnë makina super sportive të akorduara.

Njëri prej tyre është Barry Bigwood nga Afrika e Jugut. Pronar krenar i Nissan GT-P 2012, një nga makinat super sportive më të mira ndonjëherë. Megjithatë, ai vendosi ta akordojë atë, kështu që e dërgoi makinën në Britaninë e Madhe në 2015.

“V6” tani ka një vëllim prej 4.1 litrash dhe pas modifikimit arrin deri në 8000 rpm. Turbinat janë gjithashtu të reja, dhe makina mund të funksionojë me etanol. Për shkak të forcës së madhe, u punua në kutinë e shpejtësisë. Vlerësohet se në fund motori ka rreth 1200 kuaj fuqi.

Makina është modifikuar ndërkohë, kështu që “Nissan” fitoi edhe “Bugatti” në garën e përshpejtimit. Sidoqoftë, Bigwood nuk pati kurrë mundësinë të testonte se sa e shpejtë ishte me të vërtetë automjeti i tij. “Unë nuk bëj gara, por herë pas here bëj gjëra të egra,” pranoi ai.

Kjo është arsyeja pse ai tani ka vendosur të udhëtojë 800 kilometra deri në Aeroportin Upington, ku në pistën e gjatë pesë kilometra mund ta drejtojë makinën me më shumë se 320 km/h. Buzëqeshja në fytyrën e tij i thotë të gjitha.