Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Teknologjia e re e Fordit do ta bëjë më të lehtë vozitjen gjatë natës - Koha News
Teknologjia e re e Fordit do ta bëjë më të lehtë vozitjen gjatë natës 1

Ford ka një ide interesante se si t’u tregojë shoferëve informacione të dobishme dhe të rëndësishme për drejtimin e natës, pa pasur nevojë t’i kthejnë sytë dhe vëmendjen te navigimi. Ideja i referohet shfaqjes së informacionit para tyre, pra projektimit të tyre në rrugë me anë të dritave të ulëta.

 

Pra, në vend që të shikoni ekranin e telefonit për të marrë informacion se kur dhe ku të ktheheni, shigjeta e navigimit do ta shfaqë atë informacion përpara tyre. Gjithashtu, kur makina i afrohet një rrethrrotullimi ose një kthese të rrezikshme, kamera nga fenerët do ta shfaqë këtë informacion edhe para makinës, pasi do t’i kujtojë kufirin e shpejtësisë dhe të ngjashme. Teknologjia mund të jetë gjithashtu e dobishme gjatë parkimit. Duke vizatuar vija që tregojnë gjerësinë e makinës, do të jetë më e lehtë të përcaktohet nëse makina mund të parkohet në një vend parkimi të caktuar.

 

Por ndërkohë që ekzistojnë mundësi të shumta potenciale me të cilat kjo teknologji mund të ndihmojë, pyetja është se sa e zbatueshme dhe e dobishme do të jetë realisht në praktikë. Gjegjësisht, derisa vetura është duke vozitur vetë, siç tregohet në videon e Ford -it, nuk ka asnjë problem, por ne vetëm mund të imagjinojmë se si do të dukej nëse të gjitha automjetet do ta përdornin këtë teknologji. Rrugët e mbipopulluara do të ishin të mbushura me njoftime të ndryshme, gjë që duket mjaft kaotike.

Ford, si dhe kompanitë e tjera të makinave, do të vazhdojnë të zhvillojnë teknologji që duhet të na ndihmojnë ndërsa jemi pas timonit dhe të na mundësojnë të ngasim sa më rehat dhe të sigurt.

By vull