Telma TV: Qeveria do të ulë akcizën për karburantet dhe do të heqë TVSH-në për ushqimin, energjinë elektrike dhe ngrohjen

1 min read

Ulja e taksës së akcizës për karburantet, siç njofton jozyrtarisht televizioni Telma, do të ishte me 30 për qind, megjithëse u konsideruan skenarë për ulje me 10 për qind ose 20 për qind.


TVSH-ja do të hiqet për një listë të kufizuar të produkteve bazë

 Përgatitja për miratimin e dy masave madhore në përgjigje të krizës së çmimeve, raportoi televizioni Telma në emisionin e mbrëmshëm “Top Tema”.

Një nga masat, sipas informacioneve jozyrtare në televizion, pritet të jetë ulja me 30% e akcizës për karburantet, ndonëse janë shqyrtuar skenarët e uljes me 10% ose 20%.

Masa e dytë, nga ana tjetër, do t’i referohet heqjes së TVSH-së për një listë specifike të kufizuar të produkteve ushqimore, energjisë elektrike dhe ngrohjes.