Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Tirana proteston për rritjen e çmimit të karburanteve: 50 për qind më shtrenjtë

1 min read
Spread the love

Qindra njerëz protestuan në Tiranë për rritjen e çmimit të karburantit, ku qeveria fajësoi luftën në Ukrainë.

Qytetarët e Tiranës, të cilët protestojnë për të tretën ditë radhazi, kanë zhvilluar ditën e djeshme një tubim paqësor dyorësh para Qeverisë dhe më pas janë drejtuar drejt sheshit kryesor Skënderbej. Policia i pengoi ata të bllokonin rrugët.

Qeveria e kryeministrit Edi Rama ka vendosur kontrollin e çmimit të karburantit dhe u ka kërkuar shqiptarëve të përdorin më pak makina, pasi çmimet e karburanteve u rritën me 50 për qind javën e kaluar.

Në të paktën gjashtë qytete të tjera, protestuesit bllokuan përkohësisht rrugët dhe u përleshën me policinë, duke arrestuar shumë njerëz.

Rritja e çmimit të karburanteve ndikoi drejtpërdrejt në rritjen e çmimit të ushqimeve b

Verified by MonsterInsights