Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

U demonstrua me sukses Wi-Fi i ri dhe shpejtësi 2,5 herë më e madhe

2 min read

Intel dhe Broadcom zhvilluan me sukses demonstrimin e parë të përbashkët të lidhjes Wi-Fi 7. Kjo ngjarje shënon një moment historik në rrugën drejt hapit tjetër të madh në standardet Wi-Fi.

Në një prezantim të përbashkët, Intel instaloi një modem Broadcom Wi-Fi 7 në një laptop me një nga procesorët e tij dhe demonstroi një shpejtësi prej 5 Gbps, që është 5 herë më e shpejtë se një laptop Wi-Fi 6 që arriti 1 Gbps, ose 2.5 herë. më i shpejtë se një laptop me Wi-Fi 6E që arrinte një shpejtësi prej 2 Gbps.Siç shpjegon Intel, bashkëpunimi në industri është thelbësor për të siguruar miratimin e gjerë të standardit Wi-Fi 7 dhe përfitimet e tij praktike. Në krahasim, Wi-Fi 6E, ndonëse një standard superior ndaj paraardhësit të tij, nuk është gjerësisht i disponueshëm në treg për shkak të mungesës së çipave dhe zinxhirëve të ndërprerë të furnizimit, dhe më shumë prodhues duket se po zgjedhin modemët më të lirë Wi-Fi 6 dhe po presin. Wi-Fi 7.

 

Teknologjitë kryesore që qëndrojnë pas Wi-Fi 7 përfshijnë kanale më të gjera se 320 MHz në spektrin e palicensuar 6 GHz dhe modulimin e të dhënave të rendit më të lartë 4K QAM. Intel gjithashtu theksoi rëndësinë e funksionimit me shumë lidhje dhe efikasitetin e përmirësuar të përdorimit të kanalit.

Është ende herët për Wi-Fi 7, pasi nuk pritet të certifikohet deri në vitin e ardhshëm dhe produktet që mbajnë logon Wi-Fi 7 ka të ngjarë të mos shfaqen deri në vitin 2024.