Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Ukraina do të kujtojë ata që na ndihmuan, thotë Kuleba - Koha News
Ukraina do të kujtojë ata që na ndihmuan, thotë Kuleba 3

Vendet që “ngacmuan Ukrainën” do të mbajnë përgjegjësi pas përfundimit të luftës, paralajmëroi ministri i Jashtëm ukrainas Dmytro Kuleba. Në një intervistë me BBC , ai tha se zgjedhjet e bëra nga çdo komb pas një pushtimi në shkallë të plotë të Rusisë do të “merren parasysh në ndërtimin e marrëdhënieve të ardhshme”. Ai paralajmëroi gjithashtu se vonesa në dërgimin e armëve nga Perëndimi po u kushton jetën ukrainasve.

Kuleba foli gjithashtu për mënyrën se si ai beson se lufta do të përfundojë, rolin e Kinës në luftë dhe zhgënjimin e tij që Papa Françesku nuk e ka vizituar ende vendin e tij gjatë kohës së luftës.

Ukraina do të kujtojë ata që na ndihmuan, thotë Kuleba 4

Edhe pse Ukraina mori mbështetje ushtarake dhe ekonomike nga fuqitë perëndimore pas pushtimit rus, shumë vende në Afrikë, Azi dhe Amerikën e Jugut heshtën. Disa janë historikisht dashamirës ndaj Rusisë, disa janë të shqetësuar për kostot ekonomike të luftës dhe të tjerë besojnë se Perëndimi po i zgjat në mënyrë të panevojshme luftimet.

Por Kuleba e bëri të qartë se vendet që dështuan ta mbështesin Ukrainën tani – ato, siç tha ai, që “u sollën keq gjatë kësaj lufte dhe e keqtrajtuan Ukrainën” – do të paguajnë një çmim në të ardhmen.

Ukraina mund të jetë e varur nga ndihma perëndimore dhe mbështetja ushtarake në periudhën afatmesme dhe afatgjatë, kështu që mosmiratimi i saj diplomatik mund të mos shqetësojë disa vende. Por në kohë paqeje, eksportet e mëdha të grurit të Ukrainës i japin asaj një levë të konsiderueshme ekonomike, veçanërisht në pjesë të botës në zhvillim.

“Nëse dikush në botë mendon se mënyra se si u soll ky apo ai vend – ose e trajtoi Ukrainën në momentin më të errët të historisë së saj – nuk do të merret parasysh në ndërtimin e marrëdhënieve të ardhshme, këta njerëz thjesht nuk e dinë se si funksionon diplomacia,” ai tha ai.

By vull