Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë sot se biseda me “pesëshen e madhe” ka qenë e vështirë, se nuk ka tema të lehta për ne, por se nuk mund të flasë për detaje, sepse kjo është marrëveshja dhe shtoi se. në fund të fundit, “qëllimi i vetëm i tyre është njohja e pavarësisë së Kosovës”. 

“Sigurisht, gjithçka rreth Kosovës është e vështirë për ne. Njerëzit mendojnë se është për shkak të Banjskës. Nuk është. Ishte taktikisht katastrofike për ne. Qëllimi i tyre i vetëm është që ne të njohim përfundimisht pavarësinë e Kosovës”, tha Vuçiq në një paraqitje mysafire. në TV, rozë.

Siç ka shtuar ai, SHBA-të dhe Gjermania nuk do të ndryshojnë qëndrimin e tyre për çështjen e Kosovës, ndërsa kanë thënë se kanë politikën dhe pikëpamjen e tyre krejtësisht të kundërt me tonin. 

By vull