Home Vendi Vuçiq për mediat serbe: Kosova nuk është shtet, nuk mund të nënshkruajmë...

Vuçiq për mediat serbe: Kosova nuk është shtet, nuk mund të nënshkruajmë marrëveshje ligjore

0

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, doli para mediave në Beograd për të sqaruar se nuk e ka nënshkruar aneksin për zbatimin e Marrëveshjes për Normalizimin e Marrëdhënieve me Kosovën, “sepse Serbia është shtet i njohur ndërkombëtarisht, ndërsa Kosova jo. Prandaj, sipas tij, nuk mund të arrihet një marrëveshje juridike ndërkombëtare.

“Nuk kam nënshkruar për disa gjëra. Serbia është një vend i njohur ndërkombëtarisht ligjërisht dhe ajo që ata e quajnë Republika e Kosovës për mua nuk është. Prandaj nuk dua të bëj marrëveshje juridike ndërkombëtare me Republikën e Kosovës. Sigurisht, në kuptimin formal-juridik do të jetë e vështirë të tregohet se ekziston një marrëveshje pa nënshkrim, por pas çdo samiti, për çdo rast, unë flas pa mëdyshje për vijat tona të kuqe, që do të thotë se nuk do ta njohim pavarësinë e Kosovës. as të pranojë anëtarësimin e Kosovës në OKB”, thotë Vuçiq.

Previous articleOSMANI: “FITORE ME RËNDËSI PËR TË MBAJTUR HAPIN PËR KREUN E RENDITJES”
Next articleZgjedhjet presidenciale në Mal të Zi: Gjukanoviç kryeson sipas rezultateve fillestare