Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Vullnetarët shqiptarë vëzhgojnë Novi Pazarin e sapoçliruar - Koha News
Vullnetarët shqiptarë vëzhgojnë Novi Pazarin e sapoçliruar 1

Pjesa më e ndritshme dhe në të njëjtën kohë më e vështira e historisë së re të Novi Pazarit është periudha nga 2 tetori deri më 7 dhjetor 1941. Gjatë këtyre 65 ditëve u zhvillua një betejë vendimtare për mbijetesën e boshnjakëve në këtë zonë dhe më gjerë.

Çetnikët vazhdimisht përpiqeshin të copëtonin zemrën e rezistencës së Sanxhakut – Novi Pazar.

Në atë kohë, Komiteti i Mbrojtjes së Novi Pazarit drejtohej nga Aqif-efendija Haxhiahmetoviq.

Komitete të tilla u formuan në shumicën e qyteteve të Sandaçit. Hadžiahrnetović kontrolloi plotësisht situatën në qytet dhe rrethinat e tij.

Menjëherë mobilizoi të gjithë popullatën e aftë për luftë dhe u shpërndau armatim dhe municione dhe njëkohësisht dërgoi tre delegacione për të thirrur në ndihmë vëllezërit shqiptarë nga Kosova dhe boshnjako-myslimanët nga Peštera e rajone të tjera.

By vull