VW është zotuar të prodhojë vetëm automjete elektrike në Evropë nga viti 2033.

Ndoshta kjo është arsyeja pse kjo markë, për të cilën mund të themi se është një nga më të njohurat në Kontinentin e Vjetër, ngadalë por me siguri po ngre shkallët e modeleve më të lira.

Siç shkruan revista e specializuar Autocar , VW do të ndalojë prodhimin e modelit të saj të vogël – është VW up!

Kjo do të thotë se, pasi Škoda ndaloi së prodhuari Citigo dhe SEAT ndaloi prodhimin e Mii menjëherë pas kësaj, një tjetër makinë më e vogël po i vjen fundi.

VW lart! ishte në prodhim për 12 vjet, dhe modeli i ri më i lirë në portofolin e VW do të jetë Polo, raporton RevijaHak .

Ka gjithnjë e më pak modele të vogla me motor benzine dhe një zëvendësim kur bëhet fjalë për VW mund të vijë në formën e ID.1, një automjet elektrik.

By vull