Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyi në fjalimin e tij në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së kujtoi se ai prezantoi draftet e formulës së paqes në Ukrainë gjatë fjalimit të tij video në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së vitin e kaluar.

Ai tha se planifikon të paraqesë detajet në Këshillin e Sigurimit të OKB-së nesër dhe se më shumë se 140 vende dhe organizata ndërkombëtare e kanë miratuar plotësisht ose pjesërisht formulën.

– Formula e paqes në Ukrainë po bëhet globale. Është e gatshme të ofrojë zgjidhje dhe hapa që do të zgjidhin të gjitha format e armatimit që Rusia ka përdorur kundër Ukrainës dhe vendeve të tjera, theksoi presidenti ukrainas.

Zelensky po merr pjesë personalisht në një sesion vjetor të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për herë të parë që kur Rusia pushtoi vendin e tij në vitin 2022. 

By vull