Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Zelensky: Qëllimi i Ukrainës nuk ka ndryshuar

1 min read

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky deklaroi se pozicioni dhe qëllimet e Kievit mbeten të pandryshuara pavarësisht njoftimeve për referendume të ardhshme në Republikat e vetëshpallura Popullore të Donetsk dhe Luhansk (DPR dhe LPR), si dhe në rajonet Kherson dhe Zaporozhye, raporton TASS.

“Pozicioni i Ukrainës nuk ka ndryshuar për shkak të “njëfarë zhurme” nga Rusia dhe partnerët tanë na mbështesin plotësisht në këtë,” tha Zelensky në adresën video.

Ai tha se “pikëpamjet e Ukrainës janë të përcaktuara qartë dhe të njohura” dhe kjo është ajo që duhet të jetë fokusi.

Zelensky gjithashtu bëri thirrje për “mbështetje më të madhe për Forcat e Armatosura të Ukrainës, shërbimet e inteligjencës, forcat e operacioneve speciale, Shërbimin e Sigurisë së Ukrainës, Gardën Kombëtare, policinë, rojet kufitare, të gjithë ata që gradualisht po rivendosin integritetin territorial të Ukrainës. “

Ai theksoi se në këtë ai përmbush mirëkuptimin jo vetëm të aleatëve, por edhe të atyre vendeve që u përpoqën të qëndrojnë larg konfliktit që po zhvillohet në Ukrainë.