Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Zëvendësdrejtori Idrizi pret në takim Amir Osmanin nga Bogovina e Tetovës inovator i ri, zbulon Sistemin për kalimin e këmbësorëve në vendkalimet e tyre

2 min read

Inovacioni është një shtytje e madhe për ekonominë dhe zhvillimin e një shteti.

Sot së bashku me drejtorin Ibush Jusufi mirëpritëm dhe patëm nderin që të japim vendimin për patent – shpikje, inovatorit më të ri Amin Osmani nga Bogovina e Tetovës. I cili në bashkëpunim me profesorin e lëndës së Robotikës ka shfaqur talentin e tij duke zbuluar:

“SISTEM (senzor) PËR KALIMIN E KËMBËSORËVE NË VENDKALIMET E TYRE”

Ky inovacion do të ju shërbej këmbësorëve për të evituar rrezikun nga përplasja me makinat përmes alarmimit,posaçërisht ky inovacion ju dedikohet personave, të cilët i kanë humbur shqisat e të pamurit dhe të dëgjuarit.

Ne si institucion do të jemi gjithmonë në përkrahje të të rinjve inovator dhe nxitjen e tyre, që të kontribuojnë në këtë fushë shumë të rëndësishme.

Sot Drejtori i ESHPI-së Ibush Jusufi së bashku me zv. Drejtorin Blerim Idrizi e mirëpritën inovatorin e ri, Amin Osmani nga Bogovina e Tetovës. Gjatë takimit Aminit iu dorëzua vendimi për patent.

Në fakt Amir Osmani e ka dëshmuar talentin e tij dhe në bashkëpunim me profesorin e lëndës së robotikës e ka bërë zbulimin: Sistemi (Senzor) për kalimin e këmbësorëve në vendkalimet përkatëse.

Ky inovacion do të ju shërbejë këmbësorëve për të evituar rrezikun nga përplasja me makinat, të cilat qarkullojnë në trafik. Njëkohësisht ky sensor i alarmon si këmbësoret dhe vozitësit, e posaçërisht iu dedikohet personave, të cilët i kanë humbur shqisat e të shikimit dhe dëgjimit.

Ne si institucion do të jemi gjithmonë në përkrahje të të rinjve inovatorë dhe në nxitjen e tyre, që të kontribuojnë në këtë fushë shumë të rëndësishme.