Ballina Rajoni Zëvendësministri i Jashtëm i Greqisë për një vizitë pune dyditore në Maqedoni

Zëvendësministri i Jashtëm i Greqisë për një vizitë pune dyditore në Maqedoni

Spread the love

– Zëvendësministri i Punëve të Jashtme i Greqisë për diplomacinë ekonomike Kostas Frankojanis sot pasdite do të arrijë në Shkup për një vizitë dyditore pune në Maqedoni dhe do të zhvillojë një sërë takimesh me ministrat e ekonomisë, zëvendësministrin e jashtëm, zëvendëskryeministrat për ekonomi dhe social. Çështjet për çështje evropiane, si dhe me kryeministrin Dimitar Kovaçevski, tha korrespondenti i MPB-së nga Athina.

“Marrëdhëniet ekonomike dypalëshe ndërmjet dy vendeve dhe mundësitë për zgjerimin dhe forcimin e tyre do të jenë në agjendën e bisedimeve mes zëvendësministrit dhe përfaqësuesve të Qeverisë së sapozgjedhur të Maqedonisë”, tha Ministria e Jashtme greke para vizitës. Sipas programit zyrtar, zëvendësministri grek pasdite do të takohet me ministrin e financave të Maqedonisë dhe do të vizitojë Stopanska Banka, ku do të ketë takime me menaxhmentin, ndërsa në mbrëmje do të marrë pjesë në një darkë për nder të tij. organizuar nga nënkryetarët e Qeverisë përgjegjës për çështjet ekonomike dhe evropiane Fatmir Bitiqi dhe Bojan Mariçiq.