Sunday, July 14, 2024
spot_img

?????? ???????? ? ??????????? ????? ?????? ???????? ?? ? ???? ?? ??????????? ??? ????????????? ??????????? ????? ????

?????????, ??.??.???? Punimi shkencor “Analizimi dhe Vizuelizimi i procesit të vendimarjes të Inteligjencës Artificiale” vepër e prorektorit për Shkencë Prof. dr. Bekim Fetaji me katër bashkëautorë u shpall më i miri në Konferencën mbi Intelegjencën Artificiale ISSIP 2024, që këtë vit u zhvillua në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë.

Punimi shkencor do të botohet nga Springer Series: “Shënime Leksionesh në Inxhinierinë Elektrike”, Indeksuar nga EI Compendex dhe Scopus Database.

Objektivi kryesor i simpoziumit është të ofrojë një platformë për studiuesit e rinj që të shfaqin shpikjet dhe risitë e tyre në fushën e sinjalit dhe përpunimi i imazhit që mund të përdoret nga njerëzimi.

Simpoziumi i Pestë Ndërkombëtar mbi Përpunimin e Sinjalit dhe Imazhit (ISSIP 2024) synon të nxisë fushën e përpunimit të sinjalit dhe imazhit që përfshin teorinë dhe praktikën e algoritmeve dhe pajisjeve që konvertojnë sinjalet e prodhuara nga mjete artificiale ose natyrore në një formë të dobishme për qëllime specifike.

Sinjalet mund të jenë të folur, audio, imazhe, video, të dhëna sensori, telemetri, elektrokardiogramë ose të dhëna sizmike ndër të tjera. Fushat e mundshme të aplikimit përfshijnë transmetimin, shfaqjen, ruajtjen, interpretimin, klasifikimin, segmentimin ose diagnostikimin.

Këtë vit organozator i simpoziumit ishte Instituti i Teknologjisë Rochester në Kosovë (A.U.K).

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT