Ambasada e SHBA-ve në vendin tonë i prezantoi në UT programet e shkëmbimit për studentët dhe stafin akademik

vull

  Sot, në Universitetin e Tetovës përfaqësues të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës e realizuan prezantimin e programit Fulbright Scholar. Përfaqësuesi i kësaj ambasade, Gazmend Ilazi, para studentëve dhe stafit akademik të Universitetit tonë theksoi se ky program është një mundësi e mirë për çdo student dhe profesor […]

FESTIVALET “TONA” PA KURRFARË MESAZHI KOMBËTAR

vull

Midis nesh     Disa gra artiste e krijuese nga Mitrovica qenkan bashkuar rreth një ideje, e cila mëton përafrimin e komuniteteve nëpërmjet artit! Këto gra kanë organizuar Festivalin e Letërsisë “ZaNa”, e cila për herë të parë u mbajt më vitin 2020. Në fillim të vitit 2022 ”ZaNa” ka […]

Takim pune mes Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës dhe Drejtorisë së Doganave

vull

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot realizoi takim pune me drejtoreshën e Drejtorisë së Doganave – Sllavica Kutirov dhe me zëvendësdrejtorin e Drejtorisë së Doganave – Muharrem Asani. Në këtë takim, u diskutua rreth thellimit të bashkëpunimit, i cili është vlerësuar si tejet i suksesshëm, rreth situatave […]

A JEMI “NJË KOMB – NJË KULTURË”!

vull

Midis nesh     Programet konkrete bëjnë që strategjitë të mos ngelin vetëm teori të thata të dala nga “vizionet megalomane” të platformave politike që hidhen sa për të fituar pushtet! Programet janë bazë e planeve zhvillimore që hartohen bazuar në projektet paraprake të qartësuara nëpër kuadro logjike deri në […]

ATA QË DINË TË LEXOJNË E NUK KUPTOJNË!

vull

Midis nesh     Analfabetët funksional realisht i kemi kudo: në shkolla, në fakultete, në politikë, midis profesorëve universitar, të atyre të shkollave të mesme, midis arsimtarëve të shkollave fillore. I kemi edhe në administratën shtetërore, në institucionet kulturore, midis aktorëve, midis “shkrimtarëve”, “analistëve”, gjithandej. Një armatë e tërë, për […]

Ballistët: DEKLARATË!!! LËVIZJET E MËDHA NË KOHËT E VËSHTIRA, KANË FILLUAR GJITHMONË NGA PRISHTINA DHE TETOVA!

vull

DEKLARATË!!! LËVIZJET E MËDHA NË KOHËT E VËSHTIRA, KANË FILLUAR GJITHMONË NGA PRISHTINA DHE TETOVA! Veprat, zëri, demostratat dhe rezistencat buronin nga këta dy qytete ku grumbulloheshin shqiptarë nga të gjitha viset e Shqipërisë etnike, të cilët përballonin çdo sakrificë, bile edhe rrahjet, arrestimet, malltretimet, por ka pasur edhe përfundime […]

SHKËNDIJA SË BASHKU ME BALLISTËT, E PËRMBYLLIN SEZONIN NË STRUGËN SHQIPTAR

vull

Kumtesë nga KF “Ballistët” SHKËNDIJA SË BASHKU ME BALLISTËT, E PËRMBYLLIN SEZONIN NË STRUGËN SHQIPTARE Marrshojmë fuqishëm në transfertë, atmosfera e 8 Majit duhet vazhduar dhe shijuar këtë fundjavë! Mobilizohemi maksimalisht të gjitha gjeneratat, për spektaklin e radhës! STRUGA TRIM LUM -vs- SHKËNDIJA 15 MAJ 2022 (E Diell) Tubohemi në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: