Rrugëtimi i suksesit i Jeton Kadriut “DJ Dark Child”

vull

Nga Ermira B., Nju Jork   DJ i mirënjohur shqiptar Jeton Kadriu në profesionin e tij njihet me emrin “DJ Dark Child”. Ai ka patur shumë sukses si në bashkëpunime me artistë shqiptarë dhe botërorë me renome, por edhe në këngët e punuara së fundmi në të gjitha platformat muzikore. […]

Ansambli Nacional i këngëve e valleve pjesë e manifestimit “Flaka e janarit” 2021

vull

Nën organizimin e SHVL-UÇK, shoqatës “Lëvizja” dhe “Lulet e malësisë”, flakadani i përkujtimit të Jusuf dhe Bardhosh Gërvallës, Kadri Zekës dhe të gjithë dëshmorëve të lirisë, u ndez në Sheshin Skenderbeu në Shkup. I pranishëm ishte lideri i shqiptarëve Ali Ahmeti, kryetari i SHVL – UÇK Fazli Veliu, zv.ministri i […]

Niki Musolli: Baleti trashëgon miqësinë shqiptaro-amerikane

vull

Me 25 dhjetor, trupa prestigjioze e Baletit Kombëtar të Kosovës (BKK) u bë pjesë e Mistletoe Cast në shfaqen e mirënjohur amerikane “The Nutshell”. Shfaqja u transmetua nga kompania teatrale e San Fanciskos “Mannakin Theater and Dance” në mbarë botën nëpërmjet një live-stream shumë të ndjekur online në datat 25-26 […]

Ministria e Kulturës shpalli thirrje publike për përgatitjen e Listës së  artistëve dhe personave të tjerë të cilët kryejnë veprimtari në kulturë

vull

Ministria e Kulturës, në bazë të nenit 3 paragrafit (7) të Ligjit për mbështetje financiare të qytetarëve me të ardhura të ulëta, shfrytëzuesve të pensionit, shfrytëzuesve të së drejtës së sigurisë sociale të personave të moshuar, të rinjve, prindërve të vetëm, fëmijëve pa prindër dhe kujdes prindëror, artistëve dhe personave të […]

Ekspozitë personale nga Dita Starova Qerimi

vull

Dr. Dita Starova – Qerimi është piktore akademike dhe asistente profesoreshë në Fakultetin e Arkitekturës dhe Dizajnit në Universitetin American College Shkup. Ajo mori arsimin e saj të parë për pikturë në Paris, në “Lycée Janson de Sailly”, dhe në vendlindjen e saj në Shkup, pasi u diplomua në Shkollën […]

“Përhitje dhe Fisnikëri” nga Nevzat Bejtuli – Kica

vull

Nevzat Bejtuli – Kica ka lindur në vitin 1962 në fshatin Gjurgjevisht të Gostivarit. Aty e ka filluar shkollën fillore, të cilën, bashkë me shkollën e mesme, e ka kryer në Visoko të Bosnjë e Hercegovinës. Akademinë e Arteve të Bukura e ka kryer në Shkup, në vitin 1993, kurse […]

Fituesit e Konkursit të Galerisë Nacionale për Artist të Pjekur dhe konkursit për Artist të ri – 2020 do të prezantohen në Mala Stanica

vull

Këtë vit Galeria Nacionale vendosi një përmbajtje të re në Programin-Konkurs për Artist të Pjekur dhe të Ri, mbështetur nga Ministria e Kulturës. Më 25 qershor 2020, u ofrua një thirrje profesionale për pjesëmarrje në Konkurs, e hapur për të gjithë artistët. Për fituesit, siç u njoftua, fondet sigurohen për […]

Kreshnik Musolli: Baleti Kombëtar i Kosovës, 48 vite histori suksesi

vull

Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës tashmë ka deportuar në skenën kulturore ndërkombëtare duke mahnitur me çdo shfaqje të realizuar me mjeshtëri. Trupa është formuar nga Ahmet Brahimaj “Artist i Merituar” në vitin 1972 si Ansambli i Baletit. Ikona legjendare Ahmet Brahimaj shërbeu si Drejtor i Baletit Kombëtar të Kosovës […]

U publikua përkthimi i përmbledhjes me tregime “Burri im” i autores Rumena Buzharovska

vull

Me kënaqësi të madhe ju informojmë se u publikua përkthimi i përmbledhjes me tregime “Burri im” i autores Rumena Buzharovska në gjuhën shqipe. Pas suksesit të madh të këtij libri në rajon, të përkthimeve në italisht, anglisht, gjermanisht, hungarisht, përkthimin shqip e publikon shtëpia botuese Ili-Ili nga Shkupi, të përkthyer […]

Stefoska në Kurbinovë,Lubojnë dhe te përmendorja e LNÇ në Oteshevë

vull

Sot Ministrja e Kulturës Irena Stefoska kreu kontroll në aktivitet rrjedhëse të disa të mirave të rëndësishme kulturore në rajonin e Prespës. Vizitën e filloi me kishën ,,Shën Gjergji” në Kurbinovë ku ka filluar faza e parë e mbrojtjes së menjëhershme të arkitekturës të kësaj trashëgime të paçmuar kulturore nga […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: