Lidhja e Isa Mustafes, me asgjë nuk ta pērkujton Lëvizjen e Ibrahim Rugovës!

vull

Ldk-ja e sotit, nuk ështē ASESI ajo LDK-ja që e la nē amanet Presidenti karizmatik Ibrahim Rugova! Ajo sot është shndrrua në një “fabrikë” dështakësh e poltronistash senil që dobësitē e tyre (karizmatike, profesionale, autoritative, etj.) në ngrehinën e quajtur “Këshill i Përgjithshëm” i manifestojnë (publikisht) dhe i ekzekutojnë (ilegalisht) […]

Mehmeti: Pse shqiptarët e bojkotuan referendumin e 8 shtatorit për pavarësinë e Maqedonisë?

vull

ABDULLA MEHMETI DITA E PAVARËSISË SË MAQEDONISË VERIORE 8 SHTATOR 1991 Çfarë shkruajnë e thonë mediet për këtë datë dhe çka duhet të dinë, më tepër se kaq, shqiptarët dhe banorët tjerë të këtij shteti? KËSHTU NJOFTOJNË MEDIET Shumica e medieve në gjuhën shqipe dhe në gjuhë të tjera, në […]

Kryeministri shqiptar

vull

Ditëve të fundit pati shumë debate, komente nga publicist, analist, parti politike e studiues të fushave të ndryshme për pozitën më të rëndësishme në vend, atë të kryeministrit të vendit, që nuk është përmendur e dëgjuar më parë. Komentet ishin të ndryshme pro dhe kundër, por opinioni dotë vlerësojë dhe […]

Bregu: Sfida reale e Ali Ahmetit!

vull

Nga Zylyftar Bregu Kur Ali Ahmeti artikuloi se është koha për kryeministrin shqiptar (në Maqedoninë e Veriut) pak kush e morri seriozisht. Shumë syresh menduan se është thjesht slogan i gjetur për makinën elektorale që do të shuhej, sapo të certifikohej rezultati i zgjedhjeve. Koha zhgënjeu skeptikët duke i dhënë […]

U thamë, u mpakëm, u plakëm, u thinjëm e na ranë dhëmbët duke e kritikuar BDI-në

vull

Kot harxhojmë llafe, fjalosemi, kritikojmë e s’pajtohemi me BDI-në. Se di pse mbytemi e shkrujmë kundër kur s’na dëgjon askush, palla s’ia ndien elitës politike, palla s’ia ndien Ali Ahmetit se a pajtohemi ne me politikëbërjen e tij apo jo. Pastaj hajde thoni se s’janë më të ditur politikisht të […]

PËR PUSHTETIN DHE OPOZITËN SHQIPTARE NË MAQEDONINË VERIORE

vull

  Abdulla Mehmeti   Pse shqiptarët në Maqedoninë Veriore kanë mbetur popull i pambrojtur, pa zgjidhje të statusit juridik-kushtetues, pa liri të mjaftueshme civile dhe barazi kombëtare, si pakicë kombëtare dhe qytetarë në përqindje, kjo nuk i preokupon disa politikanë, medie dhe analistë shqiptarë; ndërsa tani, në prag të formimit […]

Pushteti, miq, pushteti, kush e shijoi e aty nuk mbeti?!

vull

PËR NJË QEVERI TË QËNDRUESHME TË MAQEDONISË VERIORE DHE FORCIMIN E FAKTORIT SHQIPTAR NË PUSHTET Pushteti, miq, pushteti, kush e shijoi e aty nuk mbeti?! Abdulla Mehmeti   Politikanët e korruptuar dhe të dyshuar për krime në pushtetin e kaluar do t’i diskualifikojë faktori ndërkombëtar (përmes licencave speciale), nuk kanë […]

Abdulla Mehmeti: PËR NJË QEVERI NË MAQEDONINË VERIORE ME NDIKIM TË FUQISHËM TË FAKTORIT SHQIPTAR

vull

Kujt dhe pse mund t’i pengojë forcimi i faktorit shqiptar në Maqedoninë Veriore?   PËR NJË QEVERI NË MAQEDONINË VERIORE ME NDIKIM TË FUQISHËM TË FAKTORIT SHQIPTAR Abdulla Mehmeti   Cili do të ishte interesi më madhor politik dhe kombëtar i shqiptarëve në Maqedoninë Veriore, në këtë situatë, se sa […]

Shkruan Myftiu i Tetovës Prof. Dr. Qani ef. Nesimi: Ndryshimi

vull

Ndryshimi Ndryshimi ndodh kur gjërat, idetë, njerëzit, sistemet, format, pamjet, lëvizjet etj., duken ndryshe nga ajo qëkanë qenë më herët. Ndryshimi është një gjë reale. Nëse ndryshimi nuk duket në të tashmen, por mendohet që në tëardhmën të ketë ndryshim, atëherë ajo nuk quhet ndryshim, por mund të quhet planifikim dhe përgatitje për ndryshim. Ndryshimi kërkon që gjërat të jenë më ndryshe, por edhe më mirë, edhe pse gjithmonë pritja është qëndryshimi të sjellë gjëra më të mira, më të bukura, mëfitimprurëse në shumë dimensione. Pritja është qëndryshimi të jetë një përmirësim e jo një keqësim. Askush […]

Faton Ahmeti: Filozofia e pjekur politike e BDI-së bashkon të gjithë shqiptarët

vull

Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti, gjatë gjithë veprimtarisë së tij politike promovon bashkim, vizion politik dhe kombëtar, ndërsa të tjerët promovojnë përçarje, fyerje, përbuzje. Ne pranë Bashkimit Demokratik për Integrim jemi mishëruar me filozofinë politike të liderit tonë se përçarja, sharjet, përbuzjet, nuk na nderojnë, por […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: